Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Ocon en Pérez kunnen weer door één deur: 'Hebben het uitgesproken'

Het is één van de verhalen van dit Formule 1 seizoen. De botsingen tussen de twee Force India coureurs. He...

Het is één van de verhalen van dit Formule 1 seizoen. De botsingen tussen de twee Force India coureurs. Het begon allemaal in Canada, waarna het in Baku goed mis ging. Ook op Silverstone en in Hongarije raakten die twee met elkaar in de clinch en dus was het na een nieuw incident op Spa genoeg voor de teamleiding. 

''Als ze niet bij elkaar uit de buurt kunnen blijven, doen wij dat voor ze,'' zo zei Otmar Szafnauer na afloop en dus stelde het team teamorders in. Donderdag zaten ze met Sebastian Vettel tussen hen in bij de persconferentie en leek alles weer koek en ei. ''Wat is gebeurd, is gebeurd,'' zo begint Ocon. ''We hebben beiden een lijn overschreden. Vanochtend spraken we elkaar en daarna hebben we een rondje over de baan gefietst. We moeten hard werken voor het team, dat van ons verlangt dat we ons gedragen als professionals. We moeten koste wat kost de vierde plaats behouden in de stand om het constructeurskampioenschap."

Lees ook: Ocon: 'Wil hij mij en zichzelf dood hebben?'

Bij de woorden sluit Sergio Pérez zich maar al te graag aan. ''Doordat we in de afgelopen tijd vaak dicht bij elkaar in de buurt zaten, zijn we elkaar een paar keer tegengekomen. We hebben een goed gesprek gehad en het is tijd om naar de toekomst te kijken. Iedereen heeft zijn eigen mening. Wij, de engineers, de fans, noem maar op. Het doel is om de vierde plaats te behouden en aangezien we in een aantal races al een hoop punten mis zijn gelopen, moeten we vanaf nu proberen het maximale resultaat te behalen.'' Ocon hoopt nog het vertrouwen van de teamleiding terug te winnen. ''Misschien dat ze ons dan na een paar Grands Prix weer laten racen."

Maar eerst maar eens even naar het team luisteren, jongens!