Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

McLaren wil Alonso hoe dan ook behouden

Voorlopig is het nog afwachten welke keuze Fernando Alonso gaat maken in september, maar één ding is wel z...

Voorlopig is het nog afwachten welke keuze Fernando Alonso gaat maken in september, maar één ding is wel zeker zijn werkgever McLaren wil hem hoe dan ook behouden!

Sinds de oud-wereldkampioen is teruggekeerd in 2015 rijdt Alonso voornamelijk anoniem rond in de middenmoot en achterhoede van het Formule 1 veld. Nou niet echt een plek waar je de Spanjaard zo verwachten. Maar in zijn keuze zal Alonso vooral kijken naar wat voor krachtbron McLaren volgend jaar gaat kiezen. ''Als ik mijn persoonlijke voorkeur mag uitspreken, zou ik Fernando ontzettend graag behouden voor dit team”, zo geeft Chief Operating Officer Jonathan Neale van McLaren aan tegenover Motorsport.com.  “We zullen er alles aan doen om hem te behouden, maar ik ben me ervan bewust dat hij meerdere opties heeft. Niets is een gegeven. Hij is een geweldige vent, een van de beste rijders waarmee ik ooit heb samengewerkt. Ik wil hem ontzettend graag behouden.”

Lees ook: Alonso weet het zeker: 'Had hier kunnen winnen'

Als Alonso een betere auto tot zijn beschikking had gehad had hij op het moment misschien wel kunnen meestrijden om de wereldtitel. De Spanjaard lijkt in de vorm van zijn leven te zijn. Iets wat Neale ziet. ''Hij rijdt naar mijn mening beter dan ooit tevoren. Het is ongelofelijk lastig om op de Hungaroring in te halen, maar hij kreeg het voor elkaar om Sainz te passeren. Die actie was geweldig. Hij deed het netjes en veilig. Dat was het ultieme bewijs van zijn vaardigheden en vechtlust.” Nu moet Neale nog een topauto afleveren aan de Spanjaard. ''Wij hebben de plicht om vooraan mee te doen. De sport wil ons terug in de kop van het veld. En wij willen Fernando terugbrengen naar de top.”

En dat is een heldere doelstelling!

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws