Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Max verheugt zich op oranje Red Bull Ring

Het gaat de laatste weken niet helemaal zoals Max Verstappen had gehoopt, maar toch kijkt de Nederlander uit naar de thu...

Het gaat de laatste weken niet helemaal zoals Max Verstappen had gehoopt, maar toch kijkt de Nederlander uit naar de thuisrace van zijn team in Oostenrijk. En dat komt natuurlijk mede door de vele Nederlanders die afreizen naar het jodel land. 

"De fans op de Red Bull Ring zijn altijd gepassioneerd en vorig jaar waren er ook veel Nederlanders, wat voor mij altijd speciaal is om te zien. Er staan talloze caravans en de omgeving kleurt oranje", zegt Verstappen. De Nederlander maakte onlangs stiekem al wat rondjes op het circuit.. "Ik heb eerder dit jaar al met een caravan over het circuit gereden. Het was erg leuk om de caravan voort te trekken met een Aston Martin en ermee te driften."

Lees ook: Caravan's slopen, wie wil dat nou niet! (VIDEO)

Vorig jaar werd Verstappen tweede achter Lewis Hamilton, maar dat kwam vooral door goed bandenmanegement . "Vóór de race was onbekend hoe de banden zich zouden gedragen, dus ik probeerde ze aan te voelen en ze in goede staat te houden. Dus gokten we op een éénstopper, maar het pakte uiteindelijk zeer goed uit. Dit jaar moeten we zorgen dat de auto goed werkt in de bochten en moeten we net zo competitief zijn op het rechte stuk om bij de top te kunnen zitten. Het is altijd een beetje een compromis."

Als je maar weer eens de finish haalt Max!