Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Max mania leidt tot nagenoeg uitverkocht Spa-Francorchamps

De Belgische Grand Prix is nagenoeg uitverkocht. Dat komt met name door de vele Max Verstappen fans die op het circuit a...

De Belgische Grand Prix is nagenoeg uitverkocht. Dat komt met name door de vele Max Verstappen fans die op het circuit aanwezig zullen zijn. 

''Geen enkele editie is meer uitverkocht geweest, sinds de allereerste,'' zo vertelt een woordvoerder van het circuit tegen GPUpdate.net. ''Zelfs in het tijdperk Michael Schumacher waren onze tribunes nooit volledig sold out. Er zijn inderdaad nog wat kaarten over, maar we verwachten dat die eind augustus ook over de toonbank zijn gevlogen.''

Er zullen daardoor zo'n 10.000 mensen aanwezig zijn langs de baan. Nu rest natuurlijk de vraag hoe Spa die mensenmassa in goede banen gaat leiden want vorig jaar konden veel mensen de baan niet bereiken doordat ze vast zaten in het verkeer. ''Als ik hen was, zou ik onze Facebook-pagina volgen voor het laatste nieuws omtrent mobiliteit. Dit jaar werken we overigens samen met Waze, de verkeersapp. Ook daarop kan men de laatste nieuwtjes vinden."

Lees ook: Verstappen vindt Halo niks: 'Hoort niet bij Formule 1'

Van alle verkochte kaarten denkt de woordvoerder dat 50 procent van alle kaarten naar Max fans is gegaan. Dat was in 2016 nog 16 procent. Max zelf is dan ook blij dat hij zoveel fans kan verwelkomen tijdens zijn thuis grand prix. ''Wat gaaf dat mijn thuisrace op Spa-Francorchamps uitverkocht is. Het is altijd mooi om zoveel fans te zien en helemaal bij die race. Al die Nederlandse support en weer een eigen tribune, zijn echt super!"

Naast Verstappen heeft ook Stoffel Vandoorne zijn eigen tribune op Spa!