Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Max biedt excuses aan: 'Sorry voor alle Brazilianen'

Max had dit weekend stevige uitspraken gedaan over Felipe Massa en daarbij de gehele Braziliaanse bevolking betrokken. N...

Max had dit weekend stevige uitspraken gedaan over Felipe Massa en daarbij de gehele Braziliaanse bevolking betrokken. Na op zijn vingers te zijn getikt door diezelfde Massa komt Max nu met excuses. 

De teksten werden breed uitgemeten in de Braziliaanse pers en na zijn geweldige optreden vorig jaar op Interlagos waarmee hij honderden Braziliaanse harten stal leek Verstappen dat krediet nu snel weg te gooien. "Na het weekend in Bahrain heb ik de behoefte om mijn woorden even te verduidelijken," zo begint Verstappen op zijn Instagram. "Ik ben een gepassioneerde racer en was teleurgesteld over mijn laatste snelle ronde. Ik gaf daardoor een emotionele reactie die uit zijn verband is getrokken. Ik wilde op geen enkele manier het Braziliaanse volk beledigen, ik heb enorm veel respect voor ze en iedereen in Brazilië is altijd erg aardig voor me als ik het land bezoek."

Lees ook: 'Max voelt zicht 'genaaid' door Massa'

Max komt ook nog even terug op de historische race van vorig jaar. "De Braziliaanse Grand Prix van vorig jaar was één van mijn hoogtepunten van mijn carrière tot nog toe. Het was extra speciaal om dit te doen in een land dat zoveel fantastische coureurs heeft voortgebracht zoals Senna, Fittipaldi en Piquet. Ik wil alle Brazilianen die zich beledigd hebben gevoeld mijn excuses aanbieden. Ik kijk er naar uit om weer voor jullie te racen."

Klasse Max!