Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Max baalt na kwalificatie: 'Elke keer weer wat'

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan teleurgesteld. De Nederlander leek...

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan teleurgesteld. De Nederlander leek lang uitzicht te hebben op P3, maar werd op het laatste moment toch nog gepakt door beide Ferrari's. 

Alles ging goed tot na de code rood. "Daarna ook, maar na sector twee heb ik een probleem met mijn gear sync. Daardoor verlies ik tweetienden op het rechte stuk. Dat is balen, er is elke keer wel wat," zo reageert Verstappen tegenover Ziggo Sport. "Ik zat na de eerste sector drie tienden onder mijn beste tijd, maar door dat probleem verloor ik alles. Enorm balen, anders sta je gewoon derde. Dat zou op dit circuit supergoed zijn."

Lees ook: 'Max naar P5, Hamilton pakt opnieuw pole'

Voorafgaande aan het weekend zei Verstappen al dat het hoogst haalbare een vijfde plek was, maar nu hij zo dicht bij was overheerste toch de teleurstelling. "Ik heb ook nog steeds een goed gevoel over de race, maar ik had liever derde gestaan. Alleen weer ging er wat fout en daar baal ik van. De auto zal in de race wel goed zijn. We zitten redelijk ver achter Mercedes, maar met Ferrari kunnen we absoluut vechten."

En uiteindelijk is een P3 in de race veel belangrijker dan in de kwalificatie..