Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Max baalt: 'Had graag anders gezien'

De gifbeker is nog steeds niet helemaal leeg voor Max Verstappen. De Nederlander wilde de Nederlandse fans graag wat spe...

De gifbeker is nog steeds niet helemaal leeg voor Max Verstappen. De Nederlander wilde de Nederlandse fans graag wat spektakel bieden, maar al na één ronde was het klaar voor Verstappen.

"Nee ik had hier op dit moment zeker nog niet willen staan," begint Max vlak na het uitvallen tegenover Ziggo Sport. "Ik ben net bij het team geweest en al bij mijn start was mijn koppeling al kapot. Ook bij een proefstart voelde het al niet helemaal oké." Bij Max zijn teamgenoot Daniel Ricciardo werden voor de race nog de drukgroep in de versnellingsbak aangepast. Was dat dan misschien ook het probleem bij de jonge Nederlander.. "Nee, het team kon niks bij mij vinden. Het is gewoon echt een probleem met de koppeling."

Lees ook: 'Gifbeker nog niet leeg voor Max, Bottas pakt overwinning'

Max kwam uiteindelijk toch van zijn plek, maar belandde in gevecht met Fernando Alonso en Daniil Kyvat. "Ik bleef juist aan de buitenkant zodat ik niet geraakt zou worden, maar ik hoorde dat Kyvat Alonso raakte en Alonso daardoor mij. Hij raakte mij op mijn band. Toen was de koppeling echt kapot en bleef ik maar slippen en dus was het echt klaar. We hadden op iets anders gehoopt, maar helaas" Gelukkig is er dan volgende week voor Max dan weer een race. "Ja, het zal wel moeten ja!"

Wij weten het ook even niet meer, Max..!