Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Massa denkt nog niet aan afscheid nemen

Hij had afgelopen jaar in Brazilië al afscheid genomen van de Formule 1, maar het vertrek van Valtteri Bottas bij W...

Hij had afgelopen jaar in Brazilië al afscheid genomen van de Formule 1, maar het vertrek van Valtteri Bottas bij Williams veranderde alles en dus zit Felipe Massa ook dit jaar weer in de auto. 

Nu kijkt de Braziliaan in zijn column voor Motorsport.com alweer vooruit naar volgend jaar. Duidelijk is wel dat Massa nog niet aan vernieuwd afscheid denkt. "Ik voel me goed, ik ben blij waar ik mee bezig ben en ik heb een goede relatie met het hele team. Daarnaast weet ik dat ik nog steeds competitief ben en dat is het belangrijkste. Op grond daarvan zou ik graag verder willen met wat ik altijd wilde doen, racen in de Formule 1. 

Lees ook: 'Spectaculaire crashes: Felipe Massa'

Massa kijkt ook nog even terug op de Canadese GP die voor hem slecht drie bochten duurde. "Toen ik bij bocht drie was voelde ik een grote klap op de achterkant van de auto en wist meteen dat de race voorbij was. Aanvankelijk dacht ik dat iemand geen remmen meer had en totaal de controle over de auto verloor. Toen zag ik dat de auto van Carlos Sainz in de bandenstapel stond. Later vroeg ik hem om uitleg en hij zei dat hij iemand anders geraakt had en controle over zijn auto verloor. Toen ik de beelden op televisie zag realiseerde ik me pas dat hij zelf de aanstichter was."

En dat kostte de Spanjaard dan ook een straf voor in Baku..