Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Marko ziet Vettel als favoriet voor titel: 'Hij is mentaal heel sterk'

Het verschil is op het moment slechts veertien punten tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, maar de ontdekker van d...

Het verschil is op het moment slechts veertien punten tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, maar de ontdekker van de Duister, Helmut Marko ziet Vettel als favoriet in de lange strijd die nog gestreden moet worden in de tweede helft van het seizoen. 

''Mijn geloof in Vettel is heel erg groot, hij heeft zoveel mentale kracht," zo vertelt Marko aan de officiële Formule 1 site. ''Bovendien heeft Ferrari haar standaard hoger gelegd. Silverstone was een uitzondering, maar voor de rest was Ferrari duidelijk het sterkere team. Alleen vanwege omstandigheden hebben ze niet het maximale uit de eerste seizoenshelft kunnen halen." 

Lees ook: 'Van der Garde: 'Titelstrijd wordt spannend'

Vettel pakte in zijn periode bij Red Bull al vier keer een wereldtitel en kan dit jaar dus voor zijn vijfde gaan. Nu Vettel in de zomerstop op een voorsprong staat maakt het dat helemaal favoriet volgens Marko. ''Wij hebben in de zomerstop weleens zestig punten achter gestaan met hem, om daarna alsnog de titel te veroveren. Seb zal de vakantie gebruiken om nog sterker terug te komen, zo ken ik hem in ieder geval." 

Dan moeten we Helmut nog wel even verbeteren want het waren 43 punten, maar dat maakt verder niet uit..