Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Magnussen tegen Hülkenberg: 'Suck my balls, mate'

Wij hadden het veelal over het incident tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo, maar er was nog een incident tij...

Wij hadden het veelal over het incident tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo, maar er was nog een incident tijdens de race. In dezelfde bocht twee drukte Kevin Magnussen namelijk Nico Hülkenberg van de baan af. 

Na de tijd zocht Nico Hülkenberg de Deen even op en vertelde hem dat hij werderom 'de meest onsportieve rijder van de hele grid is." De Deen reageerde met woorden we absoluut niet hoeven te vertalen: 'Suck my balls, mate!' Hülkenberg liep weg en stak zijn duim nog even demonstratief op. De Nederlands sprekende Duister gaf aan klaar te zijn met de Deen. "Wat betreft het racen is hij gewoon smerig", stelt de Nederlands sprekende  "Stevig verdedigen is goed, maar als hij het doet, is het gewoon roekeloos en beukt hij anderen de muur in. Hij was gewoon een klootzak, door zijn wagen naar buiten te laten lopen en mij van de baan te duwen."

Lees ook: 'Ricciardo accepteert excuses: 'Het is klaar'

Magnussen kreeg uiteindelijk een straf van vijf seconden voor het vergrijp, maar daar snapte de Deen niks van. "Hülkenberg kreeg niets voor hetgeen er gebeurde in de eerste bocht, waar hij Romain tegen de zijkant ramde. Zijn race was daardoor in principe voorbij. "Ik heb Hülkenberg niet eens geraakt. We reden naast elkaar en ik heb gewoon mijn lijn gekozen. Het is niet dat ik van mijn racelijn ben afgeweken. Hij heeft zichzelf in gevaar gebracht aan de buitenkant." 

Krijgen we op Spa-Francorchamps met wraakgevoelens te maken..?

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws