Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Lowe: 'Onze eerste seizoenshelft was een teleurstelling'

De laatste jaren was Williams altijd het vierde team op de grid, maar juist tijdens het jaar waarin Williams haar veerti...

De laatste jaren was Williams altijd het vierde team op de grid, maar juist tijdens het jaar waarin Williams haar veertigjarig jublieum viert moet het dat vierde plekje afstaan aan Force India en dan hijgt ook Torro Rosso het team nog eens in de nek. Teambaas Paddy Lowe is dan nog niet helemaal tevreden. 

''Na de eerste seizoenshelft kunnen we zeker opmaken dat we er niet zo goed uitzien als gehoopt," zo weet ook Lowe. "We zijn erg teleurgesteld, de wagen is sneller dan het klassement doet vermoeden. Ik denk dat één van onze grootste problemen is dat we de kansen niet hebben gemaximaliseerd. Dat heeft een aantal redenen. Bovendien zit er veel variatie in het presteren van onze wagen op verschillende circuits. Er zijn banen waarop we zwaar onderpresteren. We streven dan ook zeker naar een wagen die constanter kan presteren. Dat zal de grootste focus zijn voor volgend jaar."

Lees ook: Stroll na podiumplek: 'Ik ben sprakeloos'

Toch is Williams dit seizoen het enige team met een podiumplaats buiten de 'grote drie' oftwel Mercedes, Ferrari en Red Bull. In Azerbeidzjan leek Lance Stroll lang op weg naar een tweede plek maar moest hij op de finish genoegen nemen met plek drie. Toch hoopt Lowe op een betere tweede helft van het seizoen. ''Sommige van de problemen begrijpen we, anderen niet. Er is veel werk te verrichten, we hopen gewoonweg een betere tweede seizoenshelft te hebben dan de eerste." 

Maar dat willen waarschijnlijk alle teams..