Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Lauda vindt dat Mercedes stappen moet gaan maken

Mercedes won net als Ferrari twee van de vier races, maar toch vindt adviseur Niki Lauda dat de rode enclave het op dit...

Mercedes won net als Ferrari twee van de vier races, maar toch vindt adviseur Niki Lauda dat de rode enclave het op dit moment beter voor elkaar heeft dan zijn team. 

"Ferrari heeft een streepje voor, dat is volkomen duidelijk," zo vertelt Lauda in gesprek met het Oostenrijkse Krone. "Wij moeten precies in kaart brengen wat er niet goed gaat en dan de juiste stap maken voor het raceweekend in Barcelona. Daar komen alle teams met updates. Ferrari zal zeker een stap voorwaarts zetten, wij moeten er twee maken en Red Bull drie."

Lees ook: 'Bottas slaat op juiste manier terug'

De teams hebben weinig tijd, maar Lauda weet wel waar Mercedes zich kan verbeteren. "De auto is te zwaar, de aerodynamica moet worden verbeterd en bovendien moeten we zien te begrijpen waarom de nieuwe banden van Pirelli bij ons niet zo goed functioneren als bij Ferrari. Bij hoge temperaturen krijgen we het prima voor elkaar, als het koeler is niet meer. Als we dat onder controle krijgen weet ik zeker dat we weer een streepje voor hebben op de concurrentie."

Maar in Spanje kan Red Bull wel eens de grootste verrassing worden!