Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Lauda schrijft Red Bull nog niet af in titelstrijd

Er werd dit seizoen een strijd verwacht tussen de drie team topteams Ferrari, Mercedes en Red Bull Racing, maar Red Bull...

Er werd dit seizoen een strijd verwacht tussen de drie team topteams Ferrari, Mercedes en Red Bull Racing, maar Red Bull weet tot nog toe niet te tippen aan de hooggespannen verwachtingen. Toch blijft Mercedes adviseur Niki Lauda rekening houden met het team van Max Verstappen.

"De overwinning van Red Bull in Baku heeft bij mij de alarmbellen doen rinkelen”, zegt Lauda tegenover de Duitse krant Welt am Sonntag. “We kunnen niet zeggen dat Red Bull dit jaar geen rol in het wereldkampioenschap gaat spelen. Op dit moment strijden twee teams voor het kampioenschap, maar het zou een race tussen drie teams kunnen worden. Er is meer dan Hamilton tegen Vettel.”

Lees ook: Marko: 'Wij kunnen ook op eigen kracht winnen'

Toch verwacht Lauda dat het voor de zomerstop nog tussen zijn Mercedes en Ferrari zal gaan. Al heeft de oud-coureur geen idee hoe de verhoudingen zijn op het moment. Wel verwacht hij dat de races van komend weekend in Oostenrijk en een week later in Engeland een beslissende rol zullen hebben. "De races in Oostenrijk en Engeland gaan een duidelijk beeld geven wat de stand is tussen Ferrari en Mercedes op het gebied van performance. Dit gaan de de sleutelraces worden om te zien welk team beter kan ontwikkelen onder de hoge tijdsdruk.”

Toch hopen wij ook, tegen beter weten in, dat Red Bull kan gaan meedoen..