Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Lauda's hart ligt bij Ferrari: 'Oude liefde roest niet'

Niki Lauda reed eerst als coureur voor Ferrari en pakte er in 1973 en 1975 twee wereldtitels. In de jaren 90 keerde hij...

Niki Lauda reed eerst als coureur voor Ferrari en pakte er in 1973 en 1975 twee wereldtitels. In de jaren 90 keerde hij terug als adviseur en dus ligt Lauda's hart bij Ferrari, maar werkt hij voor de grote concurrent Mercedes. Iets wat volgens hem geen enkel probleem hoeft te zijn. 

Mijn hart ligt bij Ferrari, maar met mijn hoofd zit ik bij Mercedes”, zei de Oostenrijker tegenover Corriere dello Sport. "Ik heb er geen moeite mee. Het is prima zo. Wij hebben in Monza gewonnen. Dat was een schande voor Ferrari, want dat was voor hen het belangrijkste evenement van het jaar." Voor Singapore is dat weer anders ziet ook Lauda. "Ferrari zal in Singapore weer de favoriet zijn."

Lees ook: Mercedes: 'Ferrari en Red Bull in het voordeel in Singapore'

Dat komt volgens hem ook met name door Sebastian Vettel. Volgens de 68-jarige Lauda is Vettel een topcoureur. "Ik hoop op Hamilton in Singapore maar Vettel gaat het hem heel moeilijk maken. Zijn hele hart ligt bij Ferrari. Wanneer men hem een competitieve auto geeft, mag je hem nooit afschrijven.” Lauda vond de grote voorsprong op Monza dan ook raar. "Ferrari was dit seizoen al vele malen sneller dan Mercedes. In Spa zat Vettel ons echt op de hielen. Naar mijn mening lag de achterstand op Monza aan een foutieve afstelling van Ferrari. Daarom konden ze niet dichterbij komen. In Singapore zal Vettel de boel weer omdraaien.”

Maar dat is ook wel nodig..