Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Kubica positief: 'Kans op terugkeer tachtig procent'

Nadat Robert Kubica onlangs terugkeerde in een Formule 1 auto was er meteen het gerucht dat hij een tweede test cadeau z...

Nadat Robert Kubica onlangs terugkeerde in een Formule 1 auto was er meteen het gerucht dat hij een tweede test cadeau zou krijgen van zijn voormalige werkgever Renault, maar ook dat hij de vervanger is van Jolyon Palmer. De prestaties van de Brit vallen ietwat tegen, maar volgens de autofabrikant zelf wordt Palmer niet vervangen. Toch schat Kubica zijn terugkeer hoog in. 

"Als je me had gevraagd hoe groot ik de kans zou schatten dat ik terug zou keren in de Formule 1, dan zou ik je voor de test waarschijnlijk een getal als tien of twintig procent hebben gegeven," zo zegt de Pool tegenover Express. "ls ik nu erg realistisch ben en mijn beide benen ferm op de grond houd, acht ik die kans inmiddels een procent of tachtig, misschien zelfs wel negentig." Het is een grote sprong, maar dat is puur omdat je de vraagtekens in je hoofd baseert op wat je weet van je lichaam. Na de testdag op Valencia waren veel van die vraagtekens verdwenen."

Lees ook: Kubica mysterieus: 'Weet niet wat toekomst brengt'

Toch wil Kubica niet koste wat kost terugkeren in de koningsklasse van de autosport. "Het klinkt wellicht een beetje vreemd, maar ik ben natuurlijk geen 18-jarige rookie die koste wat kost in de Formule 1 terecht wil komen. Ik wil pas F1 rijden als ik voor de volle honderd procent capabel ben en dat is het doel waar ik me nu voor inzet. Er zijn nog een aantal stappen te zetten en ik ben benieuwd hoe mijn lichaam daarop zal reageren. Maar: als je tachtig procent van je twijfels op één dag ziet verdwijnen, geeft dat een bijzonder goed gevoel."

Wij kijken er alvast naar uit Kubica te zien strijden met Max!