Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Kubica na 'geweldige' testdag: 'Moeten zien wat het vervolg is'

Iedereen hoopt ondertussen op een sensationele terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1. Na de testdag van gisteren o...

Iedereen hoopt ondertussen op een sensationele terugkeer van Robert Kubica in de Formule 1. Na de testdag van gisteren op de Hungaroring lijkt de Pool weer een stapje dichterbij te zijn.

Voorafgaand aan de tests waren er vooral vraagtekens over de fysieke gesteldheid van Kubica. Aan het einde van de dag had de enkelvoudig grand prix winnaar die wel weggenomen. In de Hongaarse hitte legde hij over de hele dag maar liefst 142 ronden af. Dat zijn maar liefst twee hele races. Kubica was na afloop dan ook tevreden. ''Het voelde fantastisch om te rijden in de RS 17 en het was geweldig om te zien dat zo veel fans naar het circuit gekomen waren om me in actie te zien. Ik wil ze allemaal enorm bedanken. Het is voor mij een geweldige weg geweest naar dit punt, waarin ik veel vragen aan mezelf heb kunnen beantwoorden.''

Lees ook: Kubica doet open sollicitatie: 'Kan coureur worden die ik was'

De Pool reed uiteindelijk de vierde tijd van de dag met 1.18.572. Dat is bijvoorbeeld sneller dan Jolyon Palmer afgelopen weekend deed, maar daarbij moet wel aangetekend worden dat Kubica op ultrasofts stond. Een compound die voor Palmer niet beschikbaar was afgelopen weekend. Voor Kubica ging het eigenlijk ook alleen maar om de nieuwe generatie auto's te leren kennen. ''Ik heb veel geleerd over deze nieuwe generatie Formule 1-auto's, die aanmerkelijk anders zijn dan de bolides waarin ik in het verleden reed. De auto's zijn ook een stuk breder. Ik was in staat om stap voor stap het programma van het team af te werken en denk dat we goede progressie hebben geboekt"

Of Kubica definitief terug gaat keren blijft voorlopig onduidelijk. ''Het is nu te vroeg om te zeggen wat een volgende stap zou kunnen zijn. Ik wil nu vooral iedereen bij Renault enorm bedanken voor het mogelijk maken van deze testdag."

Al ging nog niet alles even goed..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws