Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Khan: 'In gesprek over stratenrace door hartje London'

Het F1 live evenement woensdagavond in de straten van London was een groot succes. Dat ziet ook burgermeester Sadiq Khan...

Het F1 live evenement woensdagavond in de straten van London was een groot succes. Dat ziet ook burgermeester Sadiq Khan van de stad. Volgens hem smaakt het dan ook absoluut naar meer. Zeker nu het contract van Silverstone in 2019 afloopt lijkt het realistischer dan ooit. 

Mede ook omdat de Britse overheid afgelopen jaar een wet aannam waardoor de straatraces mogelijk zijn op de openbare weg. "Mijn ambitie is dat London een centrale rol blijft hebben in de sportwereld. Als het klopt dat de onderhandelingen met Silverstone zijn afgesprongen, dan wil ik graag praten en luisteren naar de F1," aldus Khan tegenover Sky Sports. Vanwege veiligheid werd F1 Live pas 24 uur van tevoren aangekondigd. Toch verwacht Khan geen problemen wat betreft veiligheid als zijn stad een grand prix zou krijgen. "r zullen altijd veiligheidszorgen zijn. Alle grote Europese steden moeten dat erkennen. We hebben echter met Wimbledon, het cricket en zes concerten verschillende grote evenementen gehad deze week. We kunnen het dus aan!  

Lees ook: 'Max racend door de straten van London (VIDEO)'

Mocht Silverstone echt van de kalender verdwijnen dan lijkt het financieel nog niet heel realistisch om een race te organiseren in de straten van de Engelse hoofdstad. "Er zijn enkele obstakels te overwinnen, maar ik ben er zeker van dat  we kunnen samenwerken met de eigenaars van de Formule 1 als we een race in en door Londen willen. Het is afwachten, maar de realiteit is dat er zoveel fans zijn in Londen. Er is geen reden waarom een race in Londen er niet kan komen."

Wij zouden er geen nee tegen zeggen..