Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Jos gelooft niet in titel Max voor 2018

Het is nog toe niet het seizoen van Red Bull Racing en met name Max Verstappen. Vader Jos gelooft dan ook niet dat Max i...

Het is nog toe niet het seizoen van Red Bull Racing en met name Max Verstappen. Vader Jos gelooft dan ook niet dat Max in 2018 wel kan meestrijden om de titel. 

Eigenlijk dit seizoen wilde het team al de aansluiting vinden bij Mercedes, maar wat Ferrari wel lukte wist Red Bull niet voor elkaar te krijgen. De auto zit op het moment genoeg snelheid in, maar de ploeg uit Milton Keynes is ook afhankelijk van motorleverancier Renault. ''Laat ik het zo zeggen we hadden er meer van verwacht,'' zo vertelt Jos Verstappen aan Motorsport.com. ''Het is gewoon even afwachten. In Hongarije zaten we er dichterbij, maar het is tot dusver natuurlijk niet het seizoen geweest waarop we hadden gehoopt. En ik denk ook niet dat de tweede seizoenshelft daar veel verandering in gaat brengen. Dat verwacht ik niet.”

Lees ook: 'Verstappen over eerste seizoenshelft: 'Mogen tevreden zijn'

Misschien moet Red Bull het seizoen ook wel enigzins als verloren zien en bezig gaan met de bouw van een nieuwe topauto om volgend jaar wel weer te kunnen strijden om de bovenste trede van het podium. Toch denkt Jos dat het ook in 2018 heel lastig gaat worden voor Max om te gaan meestrijden om de titel. ''Dat is altijd afwachten. Het is natuurlijk heel competitief allemaal. Als ze bij Red Bull een goede auto bouwen en Renault doet er nog een schepje bovenop, dat komt het goed. En anders niet.”

En dus moeten we afwachten..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws