Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Italiaanse bende wilde lichaam Enzo Ferrari ontvoeren

Al sinds 1929 is Ferrari een bekende naam in de autosport. De oprichter van het team, Enzo Ferrari, overleed in 1988, ma...

Al sinds 1929 is Ferrari een bekende naam in de autosport. De oprichter van het team, Enzo Ferrari, overleed in 1988, maar nog steeds is hij erg populair. Een bende in Italië wilde zijn lichaam dan ook ontvoeren zo maakte Italiaanse autoriteiten gisteren bekend.

Ferrari werd bekend door raceauto's te produceren waarna hij vervolgens ook overging op het maken van straatauto's. In 1950 nam Ferrari voor het eerst deel aan een Formule 1 race en wel op het stratencircuit van Monaco. Het is daardoor ook het oudste raceteam in de sport. In 1952 volgt het eerst kampioenschap voor een coureur van Ferrari en negen jaar later ook de eerste constructeurstitel. In totaal heeft Enzo Ferrari acht constructeurs kampioenschappen mogen meemaken en negen wereldtitels voor één van zijn coureurs. Na zijn dood pakte de rode enclave nog meerdere titels.

Lees ook: 'Ferrari eindelijk weer op eerste rij (VIDEO)'

Het lichaam van de 90-jaar geworden Ferrari moest uit het familiegraf van de San Cataldo-begraafplaats in Modena gestolen gaan worden. De Italiaanse bende wilde het lichaam van de Italiaanse legende ontvoeren om vervolgens een flinke som losgeld te eisen, maar tijdens een onderzoek naar drugs- en wapenhandel kwam de politie de bende op het spoor.  De bende had al voorbereidingen getroffen voor de 'ontvoering'. Zo zouden er bij de ontvoering twee auto's en een busje gebruikt gaan worden. Tijdens meerdere invallen zijn er door heel Italië 34 betrokken opgepakt.

Ferrari is ze nog altijd te snel af.