Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hülkenberg: 'Deze auto past perfect bij mijn rijstijl'

Waar iedereen eigenlijk kijkt naar de top zes van Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing is er één iemand di...

Waar iedereen eigenlijk kijkt naar de top zes van Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing is er één iemand die de laatste tijd stevig dat zevende plekje in handen heeft. Nico Hülkenberg is dan ook in de vorm van zijn leven. 

De prestaties van de Nederlands sprekende Duitser zij bijzonder helemaal als je weet dat hij het de laatste twee jaar aflegde tegen Sergio Pérez en nu teamgenoot Jolyon Palmer keer op keer verslaat. Toch geniet Hülkenberg vooral van de nieuwe auto. ''Het is leuker en veel sneller geworden. Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik kan harder pushen en dat past beter bij mijn rijstijl. Je kon eerder nooit de grenzen opzoeken en met deze auto’s is dat wel mogelijk. Je kunt die gemakkelijker bereiken en daarom is het leuker.''

Lees ook: 'Hülkenberg zou 'semi-thuisrace' toejuichen'

Toch blijft het ieder weekend toch weer een uitdaging om de grenzen op te zoeken van de nieuwe auto's. ''Ze lijken wel iets nerveuzer te zijn”, stelt hij vast. “Ik heb veel races gezien dit jaar, zoals Baku, waar er bijna geen marge was voor fouten. Als het misgaat, dan gaat het ook echt mis. Maar ik vind dat het niet te lastig is geworden of dat het een te grote verandering is geweest.”

En dus blijven we voorlopig de limieten opzoeken..