Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Horner spreekt duidelijke taal: 'Max en Ricciardo blijven bij ons'

De laatste dagen kwamen er al de eerste geruchten over wie eventueel de stoeltjes van Kimi Raïkönnen en Valtte...

De laatste dagen kwamen er al de eerste geruchten over wie eventueel de stoeltjes van Kimi Raïkönnen en Valtteri Bottas moesten gaan opvullen bij Ferrari en Mercedes. Ook de namen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo werden genoemd, maar Christian Horner zet daar nu een streep door. 

"Ik twijfel er geen seconde aan dat ze ook volgend jaar deel uitmaken van het team. Wij zijn heel erg tevreden over onze huidige coureurs en zij willen gewoon harder gaan. Ze hebben nog contracten die afkomstig zijn uit hun tijd in het Junior Team, terwijl Vettel na zijn tweede wereldtitel een nieuwe verbintenis kreeg waar een clausule in kwam te staan die er uiteindelijk toe leidde dat hij naar Ferrari kon toen Fernando Alonso daar vertrok. Onze huidige coureurs hebben die mogelijkheid niet." 

Lees ook: Verstappen: 'Ik maak me zorgen om volgend jaar'

Vorige week was het Verstappen die wel de druk opvoerde op zijn team. "Ik wil winnen en ik denk dat het team het wel kan. We wilden dit jaar echter voor de titel kunnen gaan als team zijnde, maar daar zitten we nu ver vanaf," zo zei de Nederlander in het programma Peptalk. Daarmee moet ook Carlos Sainz minstens nog een jaar wachten op een stoeltje bij Red Bull. De Spanjaard gaf onlangs aan graag samen met Red Bull te willen strijden om de wereldtitel.

Weten we in ieder geval weer waar we aan toe zijn!