Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Horner: 'Niet bezig met contractverlenging Max'

Max Verstappen werd al een aantal malen genoemd in het geruchtencircuit voor een overstap naar Mercedes of Ferrari, maar...

Max Verstappen werd al een aantal malen genoemd in het geruchtencircuit voor een overstap naar Mercedes of Ferrari, maar voorlopig heeft de Nederlander nog een contract voor twee jaar. Wat er daarna gebeurt is nog onduidelijk aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. 

''Het heeft op dit moment geen zin om verder te kijken dan Max zijn huidige contract. Het is nu eerst aan ons om hem een auto te geven waarmee hij vooraan mee kan doen en kan winnen. Ik weet zeker dat als we dat eenmaal doen, er geen team is waar Max liever zou rijden dan waar hij nu rijdt.'' Red Bull rijdt dit seizoen met name rond achter Mercedes en Ferrari terwijl de verwachtingen vooraf toch hooggespannen waren.

Lees ook: 'Jos gelooft niet in titel Max in 2018'

Horner weet echter wel zeker dat Verstappen niet verleid kan worden door Mercedes en Ferrari op dit moment. ''De teambaas van het Red Bull Formule 1-team is ervan overtuigd dat Verstappen niet verleid kan worden tot een overstap naar Ferrari of Mercedes. “Dat denk ik niet", zegt de 43-jarige Brit in een andere mediasessie. "Hij kan zien wat er allemaal gaande is bij ons. Hij is ongeduldig, zoals iedere jonge coureur, maar hij is slim genoeg om te weten dat er goede dingen bij ons gebeurend en dat we de juiste weg zijn ingeslagen sinds we de problemen van eerder in het seizoen hebben opgelost. We hebben sindsdien zeer snel progressie geboekt.”

En hopelijk komt die overwinning er dit jaar nog! 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws