Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Horner: 'Motorachterstand inlopen is lastig voor 2021'

Het is wel duidelijk dit seizoen. Mercedes en Ferrari hebben een goede motor gebouwd en zijn betrouwbaar. De andere twee...

Het is wel duidelijk dit seizoen. Mercedes en Ferrari hebben een goede motor gebouwd en zijn betrouwbaar. De andere twee, Renault en Honda hobbelen daar wat achteraan. Red Bull teambaas Christian Horner denkt ook niet dat Renault het gat weet te dichten voor 2021. 

"We zullen nooit accepteren dat we niet competitief kunnen zijn en dus blijven we pushen en ontwikkelen om de achterstand wat betreft vermogen te compenseren met het chassis," zo vertelt de Brit in gesprek met Sky Sports. Na 2021 volgt er een nieuw motorregelement, maar tot die tijd is het lastig volgens Horner. "Het is lastig te zeggen hoe de anderen de achterstand in de tussenliggende periode, van nu tot 2021, goed gaan maken"

Lees ook: Verstappen over Singapore: 'Kunnen meedoen om podium'

De laatste tijd zijn er wel wat geruchten dat Porsche misschien in de champions league van de autosport wil instappen. Volgens Horner zijn ook Lamborghini en Aston Martin wel te verleiden. "We zouden fabrikanten kunnen verliezen, maar ik denk dat er iconische merken zijn die graag zouden instappen als het betaalbaar was geweest. In mijn ogen draait het om spektakel. Altijd al zijn fabrikanten gekomen en gegaan in de F1 wanneer het hen uitkwam. Het belangrijkste is volgens mij om een goed product, een goede show, neer te zetten. Vervolgens is het aan de fabrikanten of ze er wel of niet bij willen zijn."

En het zo mooi zijn als Red Bull weer om de prijzen kan strijden..