Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Horner: 'Max kan er ook zo weer drie op rij winnen'

Het is op dit moment teleurstelling op teleurstelling voor Max Verstappen, maar twijfelt Red Bull niet aan zijn capacite...

Het is op dit moment teleurstelling op teleurstelling voor Max Verstappen, maar twijfelt Red Bull niet aan zijn capaciteiten. Volgens Christian Horner heeft hij het beste rijdersduo wat hij zich kan wensen. 

"Je vergeet soms hoe jong Verstappen is," zo begint Horner in gesprek met Sky Sports. "Hij krijgt het vol voor zijn kiezen op het moment en dat is natuurlijk extra zwaar als je ziet dat de andere auto podiums pakt waarvan je het idee hebt dat jij ze zou moeten pakken. Hij rijdt op een geweldig niveau en wanneer het goedkomt zou hij zomaar drie GP's op rij kunnen winnen."

Lees ook: Max baalt: 'Had graag anders gezien'

Ook over de prestaties van Ricciardo is Horner meer dan tevreden. "Ricciardo presteert geweldig onder druk en er was een enorme hoeveelheid druk op hem vandaag. Hij reed op het einde alleen maar kwalificatieronden en wist dat hij in de middelste sector tijd moest goed maken om te zorgen dat hij voldoende voorsprong had. Hij maakte geen enkele fout en zijn vijfde podium op rij is een zeer bijzondere prestatie."

Maar nu mag Verstappen wel weer eens een bijzondere prestatie afleveren, Christian!