Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Horner gunt Verstappen goed resultaat voor eigen fans: 'Al genoeg pech gehad'

Max Verstappen kende wisselend succes op de vrijdag tijdens de twee vrije trainingen. Wel werd de Nederlander tweemaal v...

Max Verstappen kende wisselend succes op de vrijdag tijdens de twee vrije trainingen. Wel werd de Nederlander tweemaal vierde, maar dat had er vooral mee te maken dat Ferrari en Mercedes op een hardere compound rond reed, maar Christian Horner is tevreden. 

''Ja, het is bemoedigend. Hopelijk kunnen we onze plaatsen consolideren. Het is doel is natuurlijk om zaterdag competitief te zijn.'' Misschien dat de bandenkeuze van Red Bull hierbij gaat helpen want die is vrij agressief. ''Onze engineers dachten dat dit de beste manier was om het weekend aan het vallen, je ziet natuurlijk niet wat de concurrentie doet als je je keuze doorgeeft. Laat ik het zo zeggen: wij vinden de ultrasofts nogal fijn"

Lees ook: Ricciardo is oké met Verstappen: 'Hij gaf me een joint'

Horner gunt Max Verstappen ook een goed resultaat mede vanwege de vele oranjefans die richting Spa zijn getrokken. ''Iedereen mag dromen over een goed resultaat, maar weet wel dat er een verschil is tussen dromen en realiteit. Het is wel geweldig om al die oranje steun te zien en het was logischerwijs een grote teleurstelling vorig jaar, toen Max' race er eigenlijk al na zestig meter op zat. Max heeft dit jaar al heel veel pech gehad. We hopen dat het in wat als het ware zijn 'thuisrace' is, het resultaatgewijs zijn kant op kan vallen."

Dat doen wij al een half jaar, Christian!