Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Horner: 'Drie motoren per jaar is te weinig'

We schreven gisteren al een stuk over de gridstraffen. Zoals het op Monza ging is het namelijk voor veel supporters niet...

We schreven gisteren al een stuk over de gridstraffen. Zoals het op Monza ging is het namelijk voor veel supporters niet te snappen. Volgend jaar kan dat nog wel eens erger worden. Waar de teams dit jaar nog van vier motoren per jaar gebruik mogen maken is dat volgend jaar met meer races nog maar drie. Christian Horner luidt dan ook de noodklok. 

“Ik denk dat dit iets is wat bovenaan op de agenda moet staan bij de volgende vergadering van de Strategy Group," zo vertelt Horner in gesprek met Motorsport.com. Ik heb dit bij een meeting eerder in het jaar al aangekaart, maar toen was er niet voldoende steun voor. Ik hoop dat de uitkomst dit keer anders zal zijn, nu meerdere teams tussen nu en het einde van het seizoen met gridstraffen te maken krijgen.” 

Lees ook: Twijfels over gridstraffen: 'Het publiek snapt er niks van'

Ook Horner vond het moeilijk om te begrijpen waar welke coureur nou precies van start ging afgelopen zondag. "“We waren onderweg naar de grid nog aan het uitvogelen of we nu als twaalfde of dertiende van start gingen, nadat Sergio Perez nog een straf had gekregen. Het is dus te verwarrend. Ik denk dat we moeten kijken of er niet een betere manier is om een fabrikant of team te bestraffen dan te gaan lopen rommelen met de grid, want ik denk dat het alleen nog maar erger wordt. Het zou jammer zijn als dit kampioenschap beslist zou worden door gridpenalties.” 

En dus moet er snel een oplossing komen!