Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Horner baalt voor Max, maar juicht voor Daniel

Het was een dag van uitersten voor Christian Horner. De teambaas van Red Bull baalde als een stekker van het uitval...

Het was een dag van uitersten voor Christian Horner. De teambaas van Red Bull baalde als een stekker van het uitvallen van Max Verstappen, maar was ontzettend blij met de winst van Daniel Ricciardo. 

"Deze overwinning laat weer zien dat er van alles kan gebeuren in de autosport want na een kwart van de race waren we aardig teneergeslagen," zo vertelt hij tegen Sky Sports.  "Daniel liep vroeg in de race schade op en moest daardoor naar de pits komen. Dat leek hem kansloos te maken en dat we vervolgens Max verloren, terwijl hij juist steeds sneller ging, was natuurlijk een enorme deceptie."

Lees ook: 'Ricciardo wint chaotische race, Max valt weer uit'

Horner vindt het logisch dat Max gefrustreerd is maar zegt ook dat het hem sterker zal maken. "Hij zal ongeduldig zijn, maar hij was enorm snel en ziet dat de auto beter wordt. Het geluk komt vanzelf zijn kant op. Daniel heeft vier keer op het podium gestaan en won al een race, dus ik weet zeker dat er ook voor Max een mooi resultaat aan zit te komen."

Max zelf had al snel de baan verlaten en ging zodoende niet in gesprek met de media. Uiteindelijk kwam de Nederlander wel met een schriftelijke reactie. "Het begin van de race zag er veelbelovend uit. Maar ik ben er kapot van om alweer door een technisch probleem uit te vallen. In zo'n race vol met actie, waren we ervan overtuigd dat ik minstens op het podium had kunnen staan vandaag. Dus ik ben enorm teleurgesteld met dit resultaat."

En dat is niet meer dan te begrijpen..