Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hamilton wint voor vierde keer op rij op Silverstone, Max vierde

De spanning zat aan het einde van de race, maar het was weer een spektakel met name door het aantal kapotte voorbanden....

De spanning zat aan het einde van de race, maar het was weer een spektakel met name door het aantal kapotte voorbanden. Lewis Hamilton kende geen problemen en reed onbedreigd van start tot finish naar de eerste plek. Max finishte ook weer eens en pakte plek vier.

De start was al tumultueus. Terwijl de coureurs nog bezig waren met hun formatieronde was het Jolyon Palmer die meteen een probleem had en zijn auto in het gras moest parkeren. Zijn race was meteen voorbij. Na een tweede formatieronde was het gevecht tussen Verstappen en Sebastian Vettel het meest in het oog springend. De Nederlander ging snel voorbij de Duitser, maar die kwam snel terug waarna Max met een prachtige inhaalactie aan de buitenkant weer P3 voor zich wist op te eisen. De beste start was er voor Daniel Ricciardo en Felipe Masse beiden wonnen meteen vijf plekken. 

Carlos Sainz en Danill Kyvat lieten zien dat het met hun relatie niet echt goed zit. De Rus en de Spanjaard reden elkaar aan en dus zat de race er voor Sainz meteen op. Daniil Kyvat kreeg een straf voor zijn aandeel aan het incident en bivakkeerde de rest van de race achteraan. Ook het gevecht tussen Max en Vettel bleef interessant. De Duister drong aan, maar Max gaf verdedigend geen krimp. Door een undercut te plegen pakte Vettel de Nederlander uiteindelijk in de pits. Aan het einde van de race had Vettel een zelfde soort gevecht met Valtteri Bottas. De Fin kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd. 

Daarmee komen we gelijk bij het enerverendste gedeelte van de race. Zowel Verstappen als Raïkönnen en Vettel reden hun linker voorband aan flarden. Voor de eerste twee had het geen gevolgen, maar Vettel viel ver terug tot P7. Bottas profiteerde door P2 te pakken en ook Max wist te profiteren door P4 te pakken voor teamgenoot Ricciardo. Nico Hülkenberg werd netjes zesde. 

Maar het beste nieuws is dat Max de finish weer eens heeft gehaald.