Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hamilton snelste, wederom pech voor McLaren

Het beeld van dit seizoen dat Ferrari en Mercedes het snelste zijn werd gisteren weer eens bevestigd tijdens de in-seaso...

Het beeld van dit seizoen dat Ferrari en Mercedes het snelste zijn werd gisteren weer eens bevestigd tijdens de in-season testsessie in Bahrain. McLaren trok gewoon moeiteloos de lijn van afgelopen weekend door en had dus weer te kampen met pech. 

Hamilton noteerde op het circuit waar hij afgelopen weekend tweede werd een 1.31.358. De reserverijder van Ferrari Antonio Giovinazzi werd tweede voor de RB13 van Daniel Ricciardo. De Australiër moest 's middags wel zijn bolide langs de kant parkeren. Voor hem zat de dag er daardoor ook meteen op. Dat gold niet voor de testcouruer van Torrot Rosso. Hij zorgde 's ochtends voor een rode vlag toen zijn STR12 stilviel, maar na wat werk van de monteurs kon Sean Gelael zijn weg weer vervolgen. 

Lees ook: 'Hoe zit dat? Hoe werkt een Formule 1 stuur?'

Voor McLaren blijft het een repeterend verhaal. Pech op vrijdag voor Vandoorne. Pech op zaterdag bij Alonso. En pech bij Vandoorne en Alonso op zondag. Dus gisteren was het logischerwijs weer raak. Al na twee installatierondjes kon Oliver Turvey de MCL32 langs de kant van de weg parkeren. Urenlang werd er aan zijn McLaren gesleuteld waarna hij in het laatste kwartier van de dag toch nog even om de hoek kwam kijken om uiteindelijk met zeventien rondjes een magere testdag af te sluiten. 

Volgende keer beter zullen we maar zeggen, al lijkt nu al bijna onmogelijk bij McLaren..