Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hamilton op pole, Max op vier

Lewis Hamilton heeft zaterdag op een opdrogende baan de eerste plek in de kwalificatie te pakken  Tijdens de eerst...

Lewis Hamilton heeft zaterdag op een opdrogende baan de eerste plek in de kwalificatie te pakken 

Tijdens de eerste sessie was het Daniel Ricciardo die al snel de snelste tijd reed op het natte Silverstone. De Australiër kreeg daarna de portie pech die Max de laatste weekenden heeft ervaren. Hij moest zijn auto in sector twee in het gras parkeren. Max nam op een opdrogende baan de koppositie over. Het ging dan ook meteen 4,5 seconden sneller. Uiteindelijk bleek Alonso de snelste van allemaal. Ricciardo eindigde onderaan en mocht net als Magnus Ericsson, Pascal Wehrlein, Kevin Magnussen en Lance Stroll gaan toekijken. 

In Q2 zette Max zijn Red Bull op de eerste positie, maar al vrij snel kwamen de twee Mercedessen er over heen. Bottas en Hamilton stonden dan ook aan het eind bovenaan de tijdenlijsten. Voor Felipe Massa, Carlos Sainz, Daniil Kyvat, Fernando Alonso en Jolyon Palmer zat de kwalificatie er na Q2 op. 

Q3 was een spannende, maar toen het gejuich van de tribunes kwam was wel duidelijk dat Lewis Hamilton de eerste plek te pakken had. Achter hem was het Kimi Raïkönnen die verrassend de tweede plek pakte voor Ferrari ploeggenoot Sebastian Vettel. Bottas werd vierde maar door een straf moet de Fin morgen als negende starten. Verstappen start daardoor als vierde. De Nederlander schuift een plek op door de straf van Bottas. Vandoorne is de verrassing van de dag en start morgen als achtste.  

Nu maar hopen dat Max morgen heel blijft..