Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hamilton in de wolken: 'Extatisch gevoel'

Max Verstappen kon hem in Q1 en Q2 nog wel volgen, maar in de Q3 stond er geen maat op Lewis Hamilton. De Brit die het h...

Max Verstappen kon hem in Q1 en Q2 nog wel volgen, maar in de Q3 stond er geen maat op Lewis Hamilton. De Brit die het hele weekend worstelde met het circuit in Baku piekte op het juiste moment. 

Daardoor rolde er ook een tijd uit met 1.40.593 waarvan bij iedereen de mond open viel. "Dit was één van mijn beste ronden van het jaar. Er stond veel druk op, aangezien mijn eerste rondje in Q3 niet foutloos was. Ik zag dat Valtteri vlak voor mij reed en volgens mij was hij met een behoorlijke ronde bezig. Gedurende mijn ronde voelde ik dat het beter en beter werd en het is een extatisch gevoel om hier eerste te zijn," zo vertelde de Brit na afloop.

Lees ook: Max baalt na kwalificatie: 'Elke keer weer wat'

Toch wist Lewis nog niet of het goed zou komen vandaag tijdens de race. De Mercedes liet dit weekend niet de allerbeste racepace zien tijdens de vrije trainingen. "Het kwam allemaal neer op de juiste bandentemperatuur en het lukte ons vandaag. Ik ben ontzettend blij, maar weet ook dat er morgen een lange en zware race voor de deur staat."

Met hopelijk veel spektakel!