Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hamilton heerst op Silverstone: 'Hier moest het gebeuren'

Dat Mercedes de eerste plek zo veroveren tijdens de kwalificatie leek na de vrije trainingen eigenlijk geen twijfel over...

Dat Mercedes de eerste plek zo veroveren tijdens de kwalificatie leek na de vrije trainingen eigenlijk geen twijfel over, maar het machtsvertoon waarmee Lewis Hamilton het deed op Silverstone was indrukwekkend. De Brit had maar liefst een halve seconde voorsprong op nummer twee Kimi Raïkönnen. 

"Het voelt geweldig om dit voor een publiek als dit te doen. Hopelijk vonden jullie het een mooie ronde. Je moet het mooiste voor het laatste bewarenIk moest zorgen dat ik een dergelijke ronde zou rijden, want vorige week kreeg ik het niet voor elkaar in Oostenrijk. Daarom moest het hier gebeuren," zo vertelt de Brit na afloop in gesprek met Jenson Button op het circuit. 

Lees ook: 'Hamilton op pole, Max op vier'

De kwalificatie begon in typisch Engels weer, maar de baan droogde steeds verder op. "Over het algemeen vind ik het prettig als het droog is, al vind ik het ook wel leuk als de omstandigheden tricky zijn. Het team heeft fantastisch werk verricht en toen het droog was, werkten de banden ongelooflijk goed. Dit is een goed uitgangspositie voor morgen."

En dan zullen de fans zijn afwezigheid bij F1 Live waarschijnlijk snel vergeten..