Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hamilton foutloos op Spa, drama voor Verstappen

Lewis Hamilton heeft zondag de Grand Prix van België gewonnen op Spa-Francorchamps. Sebastian Vettel werd tweede en...

Lewis Hamilton heeft zondag de Grand Prix van België gewonnen op Spa-Francorchamps. Sebastian Vettel werd tweede en Daniel Ricciardo werd knap derde. Voor Max Verstappen begon de tweede helft van het seizoen met tegenslag. Na acht ronden begaf zijn RB13 het en dat was een groot drama voor de Nederlander voor zijn eigen fans. 

Bij de start ging alles eens zonder kleerscheuren. Al raakten Esteban Ocon en Sergio Pérez elkaar wel op weg naar Eau Rouge. De Mexicaan drukte zijn teamgenoot bijna in de muur, maar de twee konden zonder schade verder. De top zes liep al snel weg bij de rest, maar dat gevecht was wel interessant. Richting Malmedy zaten Alonso, Hülkenberg en Ocon naast elkaar, maar de Spanjaard toonde zich de slimste en ging aan de haal met P7. De rest van de race was niet zo succesvol voor hem. Na de ene na de andere frustratie moest Alonso zijn auto in de pits parkeren. 

Max Verstappen leek in niemandsland een rustige race tegemoet te gaan, maar in ronde acht ging het mis. De Nederlander probeerde op het rechte stuk van start/finish al dingen te resetten, maar het lukt niet en oven op Raidillon moest hij de auto toch aan de kant zetten. Het leverde Kimi Raïkkönen een tien seconde penalty op waardoor Ricciardo op schoof naar de vierde plek. Het veld kwam aan het einde weer bij elkaar na een nieuw incident tussen de beide Force India's

Pérez drukte op weg naar Eau Rouge Ocon opnieuw in de muur. Ocon verloor zijn vleugel en de Mexicaan zijn band. Het leverde een safety car situatie op en vanavond waarschijnlijk een stevig gesprek op de burelen van Force India. In de herstart was er daarna veel spektakel. De beide Mercedessen bleven op de soft band rijden en de rest ging naar de ultrasoft. Vettel kwam dan net niet voorbij Hamilton, maar Ricciardo wist zich wel langs Bottas te werken. De Fin zag ook landgenoot Kimi nog voorbijkomen en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de vijfde plaats. 

Maar man wat een teleurstelling voor dat oranjelegioen!