Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hamilton: ''F1 seizoen belangrijker dan F1 Live'

Alle coureurs waren woensdag aanwezig bij F1 Live in London, behalve Lewis Hamilton. In eigen land was de Brit de grote...

Alle coureurs waren woensdag aanwezig bij F1 Live in London, behalve Lewis Hamilton. In eigen land was de Brit de grote afwezige. De Britse media en fans spraken dan ook schande van de afwezigheid van de Mercedes-coureur.

''Waarom ik de enige coureur was die ontbrak? Dat weet ik niet. Iedereen mocht zelf zijn eigen keuze maken. Zelf vond ik dat het seizoen aardig intens is en dat ik me op de best mogelijke manier moest voorbereiden op dit weekend. Het seizoen is het belangrijkste. Dat was het,'' zo vertelde Hamilton tijdens een persconferentie.

Lees ook: 'Hamilton als kind zo blij met helm Senna'

Intern bij Mercedes hadden ze alle begrip voor zijn besluit, maar Hamilton was onhandig door foto's van hem zelf te plaatsen op sociale media al feestend en vakantievierend. Iets wat veel fans niet begrepen. Toch weerlegt Hamilton de vraag simpel. ''Ik woon hier sowieso niet, dus anders was ik in Monaco geweest. Maar een wat langere vliegtijd maakt me niet uit. Maar goed, ik richt me nu op dit weekend. Daar steek ik mijn energie in en ieder jaar dat ik hier kom krijg ik geweldig veel steun van de fans. Ik kijk ernaar uit om ze dit weekend weer te zien."

Maar soms moet je die fans iets extra's geven, Lewis!