Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hamilton en Vettel worstelen met Baku

Gisteren stond er twee keer een Red Bull op P1 terwijl je daar eerder de Ferrari van Sebastian Vettel of de Mercedes van...

Gisteren stond er twee keer een Red Bull op P1 terwijl je daar eerder de Ferrari van Sebastian Vettel of de Mercedes van Lewis Hamilton verwacht. Maar beide heren worstelen met het stratencircuit in Azerbeidzjan. 

Of ik iedere uitloopstrook vandaag wel gezien heb? Niet allemaal, haha. Alleen die in bocht vijftien niet, daar was het niet zo glad. Maar het was erg lastig om de juiste rempunten te bepalen. En voordat je dan in de muur eindigt, is het beter om de uitloopstrook te pakken," zo vertelt Vettel na afloop van de trainingen. De Duitser moest zijn auto meerdere keren in de achteruit zetten. 

Lees ook: Vettel ziet nut niet van sociale media: 'Maak liever een praatje'

Voor Lewis Hamilton was de dag nog een stukje moeilijker. Hij eindigde in de tweede training dan ook op P10 op 1,2 seconden van Max Verstappen. "Het was een lastige dag. Het is een heel moeilijk circuit en duidelijk is dat we nog heel wat werk voor de boeg hebben voor de kwalificatie. De tweede tijd van Valtteri Bottas in de tweede training is bemoedigend, dat toont aan dat er snelheid in de auto zit. Nu is het voor ons een kwestie van de koppen bij elkaar steken om uit te vogelen hoe we die snelheid er precies uit kunnen halen."

Maar voorlopig kan Max met de grootste big smile in de paddock rondlopen!