Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Grote drie zitten dicht bij elkaar in Bahrain

Ferrari, Mercedes en Red Bull zitten na de eerste twee vrije trainingen in Bahrain ontzettend dicht bij elkaar. Vooral v...

Ferrari, Mercedes en Red Bull zitten na de eerste twee vrije trainingen in Bahrain ontzettend dicht bij elkaar. Vooral voor Red Bull is dat verrassend. 

Voor Max Verstappen was het onder andere door pech een moeizame tweede sessie. De Nederlander werd slecht achtste, maar zag wel dat Red Bull over voldoende snelheid beschikt in Bahrain. De top drie zat namelijk binnen 0,066 van elkaar met Ferrari op één, Mercedes op twee en Red Bull nog wel op drie. Ook in de eerste sessie kon Red Bull al wedijveren met de rest toen Daniel Ricciardo en Max Verstappen respectievelijk tweede en derde werden. Die sessie kan wel snel de prullenbak in want onder de brandende zon in Bahrain kunnen die tijden niet als maatstaf worden gezien van de tijden dit weekend. 

Lees ook: Verstappen: 'In Formule 1 afhankelijk van het materiaal'

De teams konden daardoor alleen tijdens de tweede vrije training relevante informatie binnen halen en dus was het druk op de baan.De meesten deden daarbij korte runs op supersofts. Max Verstappen  moest in de laatste bocht wijd en wist mede daardoor maar een achtste tijd te noteren. De Nedelander moest daarna al snel de pits opzoeken na over de T-Wing van Valtteri Bottas te hebben gereden. Het grootste probleem was er voor Carlos Sainz. De brandblusser in zijn auto ging zijn eigen leven leiden en ging spontaan af. 

Lewis Hamilton schoof na afloop de favorietenrol alvast in de schoot van de rode brigade. "Het lijkt er op dit moment op de Ferrari iets sneller is als ons. We gaan ons best doen het gat te dichten." Teamgenoot Bottas was ook complimenteus richting Red Bull. "De gehele top zes zit dicht bij elkaar. Het verschil met Ferrari en Red Bull is klein. Elk detail qua afstelling kan dit weekend cruciaal zijn."

En dan hopen wij natuurlijk dat Max de beste afstelling heeft.