Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Giovinazzi vertrouwt Ferrari voor zitje in 2018

Antonio Giovinazzi mocht dit seizoen ook tot zijn eigen verbazing zijn debuut maken in de Formule 1, maar de jonge Itali...

Antonio Giovinazzi mocht dit seizoen ook tot zijn eigen verbazing zijn debuut maken in de Formule 1, maar de jonge Italiaan hoopt in 2018 op een definitief zitje. Giovinazzi vertrouwt daarbij volledig op zijn werkgever Ferrari. 

"Het doel is natuurlijk om een racezitje te bemachtigen voor volgend jaar", zegt Giovinazzi tegenover Motorsport.com. "Maar voorlopig focus ik me op de zeven vrije trainingen die ik nu mag doen. Het is erg moeilijk om het tot in de F1 te schoppen. Er zijn slechts twintig zitjes voor de hele wereld, het is niet zoals voetbal. Dit is maar mijn eerste seizoen voor Ferrari. Ik vertrouw hen helemaal, ze weten wat ze voor me kunnen doen. We zullen wel zien wat er volgend jaar gebeurt."

Lees ook: 'Giovinazzi gaat voor Haas rijden'

Giovinazzi moet dan vooral hopen op een zitje bij de met Ferrari motoren rijdende teams. Daarbij kan Haas meteen uitgesloten worden. Zij gaven namelijk al aan door te gaan met Romain Grosjean en Kevin Magnussen. De enige andere optie die de Italiaan dan nog heeft is een zitje bij Sauber. Het team waar hij eerder al voor reed in Melbourne en China. Of dat lukt zal echter nog wel een paar maanden duren. "Het is nog te vroeg. Ik wil me er nu nog niet te veel op concentreren. Misschien weten we in september meer."

Een zitje voor Giovinazzi lijkt al wel bijna een vanzelfsprekendheid. 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws