Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Gifbeker nog niet leef voor Max, Bottas pakt overwinning

Het spektakel zat in het begin en het eind van de race, maar dat laatste gedeelte maakte Max Verstappen al niet meer mee...

Het spektakel zat in het begin en het eind van de race, maar dat laatste gedeelte maakte Max Verstappen al niet meer mee. De Nederlander was betrokken bij het spektakel in het begin en kon de rest van de race toekijken vanuit het paddock. Valtteri Bottas pakte na een spannend einde de overwinning. 

Voor Max zat het er na één rondje alweer op. Zodoende moet de gifbeker nog verder leeg voor de Nederlander. In eerste instantie kwam de Nederlander niet goed weg van zijn plek en belandde daarna in gevecht met Fernando Alonso. De Spanjaard kreeg een tik van achteren van Daniil Kyvat en dus werd Alonso passagier in zijn eigen auto en toucheerde Max. De Nederlander bracht zijn auto nog tot de pits, maar kon niet meer verder en dus werd het grote doel van dit weekend; finishen opnieuw niet gehaald. En dus ging de race tot teleurstelling van de vele Nederlanders verder zonder Verstappen.

Valtteri Bottas had wel een goede start en misschien een wel te goede. Sebastian Vettel vermoedde dan ook dat de Fin te vroeg weg was, maar onderzoek van de FIA wees uit de Bottas over een uitstekend reactievermogen beschikt. De beste start was echter voor de twee mannen van Williams. Na een teleurstellende kwalificatie waarin Felipe Massa en Lance Stroll als zeventiende en achttiende eindigden snelden ze naar de negende en tiende positie. Die gaven ze de hele race niet meer weg en pakte zodoende beiden punten voor het kampioenschap. 

Aan het einde werd het nog spannend. Vettel kwam ineens nog dichtbij bij Bottas, maar de Duitser kreeg hem er niet naast en dus won de Mercedes coureur. Nog net iets spannender was het voor P3. Daniel Ricciardo zag Lewis Hamilton rap dichterbij komen en mede dankzij de DRS kwam de Brit ernaast, maar doordat de Australiër goed aan de binnenkant verdedigde behield hij P3 en moest Hamilton genoegen nemen met P4. Daarachter eindigde Raïkönnen als vijfde, maar ook lof voor Romain Grosjean die met zijn Haas eindigde op P6. 

Dan volgende week maar finishen op Silverstone, Max!