Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Geen straf voor Vettel op dertigste verjaardag

Nadat Sebastian Vettel vorige week in Azerbeidzjan al een stop and go penalty had gehad voor het incident met Lewis Hami...

Nadat Sebastian Vettel vorige week in Azerbeidzjan al een stop and go penalty had gehad voor het incident met Lewis Hamilton kwam de FIA afgelopen week met het bericht de zaak ook te onderzoeken, maar mede door zijn excuses aan te bieden krijgt de Duitser verder geen straf. 

Vorige week was Vettel zich nog van geen kwaad bewust, maar maandag was de Duitser toch tot inkeer gekomen en maakte hij publiekelijk zijn excuses. "De ronde voor de herstart werd ik verrast door Lewis en reed ik tegen de achterkant van zijn wagen aan," zo begint Vettel op zijn eigen website. "Achteraf denk ik niet dat hij kwade bedoelingen had. In het heetst van de strijd heb ik overdreven gereageerd en daarvoor wil ik excuses maken aan Lewis en ook aan iedereen die de race heeft gezien. Ik realiseer me dat ik niet het goede voorbeeld heb gegeven. Ik had geen enkele intentie om Lewis in gevaar te brengen, maar begrijp wel dat ik een gevaarlijke situatie heb veroorzaakt."

Lees ook: 'Vettel haalt uit naar Hamilton, Lewis bijt op tong'

Het zorgde er voor dat de FIA mild was voor Vettel. "De heer Vettel heeft berouw getoond: hij heeft volledige verantwoordelijkheid voor het incident genomen en daarbij zijn nederige excuses aangeboden aan de FIA en haar autosportfamilie. Daaropvolgend is hij akkoord gegaan met een variëteit aan werkzaamheden voor de bond, die hij in de komende twaalf maanden in eigen tijd zal moeten uitvoeren," zo luidt de verklaring. Hij zal daarbij vooral jonge coureurs in de Formule 2, 3 en 4 gaan begeleiden.

Zo werd de dertigste verjaardag van Vettel een succes en kreeg hij ook nog dit cadeau van zijn teamgenoot.