Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Gasly hoopt op zitje voor 2018: 'Weet eind augustus meer'

Pierre Gasly won vorig seizoen de GP2 en veel coureurs maakten na deze titel vaak de overstap naar de Formule 1. Voor de...

Pierre Gasly won vorig seizoen de GP2 en veel coureurs maakten na deze titel vaak de overstap naar de Formule 1. Voor de Fransman is dat even een bittere pil, want hij moest het doen met een zitje als reservecoureur bij Red Bull Racing. In 2018 hoopt hij op een zitje bij Torro Rosso. 

"Mijn plan is natuurlijk duidelijk," zo laat de Fransman weten aan GPUpdate.net. "Ik wil volgend jaar aan de start verschijnen in een Toro Rosso. Natuurlijk moet ik geduld hebben, maar het plan is zeker om volgend jaar op de Formule 1-grid te staan." Dat zitje zal hij zelf uit het vuur moeten slepen met zijn rijkunsten maar ook door te lobbyen. Waar de meeste Formule 1 coureurs een manager hebben is dat voor Gasly anders. "Ik heb geen manager, dus al het contact met Helmut Marko is rechtstreeks. Als er nieuws is, dan weet je dat hij je dat meteen zal vertellen. Dat is erg fijn. Ik hoop aan het einde van de maand meer nieuws te hebben." 

Lees ook: 'McLaren wil Alonso hoe dan ook behouden'

Gasly vindt het jammer dat er geen promotiestelsel is in de autosport. Dat had namelijk betekent dat de Fransman dit seizoen in actie zou komen in de Formule 1. Nu moet hij geduld hebben. "Het is lastig, na het winnen van de GP2-titel is het hoofddoel natuurlijk de F1. Lewis Hamilton en Nico Hülkenberg promoveerden direct nadat ze het kampioenschap veroverden, Stoffel Vandoorne rijdt dit jaar ook op het hoogste niveau. Bovendien zijn er legio coureurs die een verleden in die klasse hebben. Hopelijk krijg ik een kans, tot die tijd zal ik geduldig moeten zijn." 

Misschien is het wel tijd voor Red Bull om afscheid te nemen van Daniil Kyvat..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws