Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Force India: 'We willen Red Bull voorbij'

Force India presteert dit seizoen goed. Het team behaalde in acht van de tien races een dubbele puntenfinish, maar toch...

Force India presteert dit seizoen goed. Het team behaalde in acht van de tien races een dubbele puntenfinish, maar toch wil het meer. Ondanks een stevige vierde plek in het constructeurs kampioenschap wil het team het podium aanvallen en dan met name Red Bull. 

"We zouden tenminste negen dubbele puntenfinishes moeten hebben, maar acht uit tien is best goed," zo vertelt teambaas Vijay Mallya. "We hebben 95 punten uit tien races, we hebben nog nooit zoveel punten gehad, voor zover ik me kan herinneren. We staan 54 punten voor op nummer vijf Williams, onze grootste concurrent en staan langzaam maar zeker steviger op de vierde plaats. We gaan zien welke kansen de tweede helft van het seizoen gaan brengen. Ik heb de strijd tegen Red Bull nog niet opgegeven, het is altijd goed om onze lat hoog te leggen. Dat geeft je de kans om het beste uit jezelf te halen." 

Lees ook: 'Force India kijkt uit naar 'thuis' grand prix'

Maar kan Force India dit seizoen wel het tempo halen wat Red Bull het hele seizoen al laat zien? De top drie teams staan namelijk in bijna alle races ver boven de rest. "Als je in de gelegenheid bent om in Singapore nog updates te brengen, heb je zeker de middelen om dat te doen. Ik heb aan het begin van dit jaar gezegd dat we met de compleet nieuwe auto waar geen onderdeel van vorig jaar op is gekomen we een robuust ontwikkelingsprogramma moesten hebben voor dit jaar. Dat was altijd de planning en was geen verrassing voor ons. We moeten nog wel verfijnen, elke keer maken we een stap en komen we dichterbij." 

Maar Max grijpen gaat echt niet lukken hoor Mallya!

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws