Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Ferrari: 'We kunnen motorstraffen voorkomen'

Ferrari maakt tot nog toe een geweldig seizoen door en zet alles op alles op een wereldtitel te veroveren met Sebastian...

Ferrari maakt tot nog toe een geweldig seizoen door en zet alles op alles op een wereldtitel te veroveren met Sebastian Vettel, maar gridstraffen in de tweede helft lijkt onvermijdelijk. Vettel heeft namelijk al vier turbo's gebruikt en Kimi Raïkönnen drie van de maximale vier. Toch denkt Mattia Binotto, de technisch verantwoordelijke bij Ferrari, dat straffen vermijdbaar zijn. 

''Het is zeker verontrustend dat we aan het begin van het jaar al een probleem hadden met de turbo en deze al vroeg hebben moeten vervangen,'' zo begint Binotto aan zijn relaas. ''Daaropvolgend zijn ook turbo's nummer drie en vier eerder dan gehoopt gekomen. Dat gezegd hebbende moeten we bekennen dat het op het moment snor zit wat betreft de betrouwbaarheid. We hebben nu een aantal turbo's waaruit we kunnen kiezen en het is ons doel om daarmee het seizoen te besluiten."

Lees ook: Raïkönnen: 'Ik wil meer vooraan rijden'

Op dit moment is het vooral afwachten of dat lukt. Ferrari kan zich eigenlijk geen straffen veroorloven met een voorsprong van slechts veertien punten van Sebastian Vettel op Lewis Hamilton. Terwijl het in de stand om de constructeurstitel een achterstand moet zien goed te maken van 39 punten. "Ik denk dat elke race weer anders is. Er zijn een paar wedstrijden geweest waarin wij erg competitief waren, aan de andere kant heeft Mercedes ook een aantal Grands Prix gehad waarin ze erg sterk waren. Als we bijvoorbeeld eens terugkijken naar Bahrein, de derde race van het seizoen: daar stond Mercedes op pole, maar waren wij de betere op de zondag. Er is geen duidelijke lijn te trekken. Alles komt nu aan op het vlak van wie zijn auto het beste doorontwikkeld."

Nu maar afwachten of Ferrari die straffen echt kan voorkomen..