Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Even voorstellen ... Torro Rosso

Nog twee weken en dan is het tijd voor een nieuw seizoen geweld. Geweld van brullende motoren wel te verstaan oftewel de...

Nog twee weken en dan is het tijd voor een nieuw seizoen geweld. Geweld van brullende motoren wel te verstaan oftewel de Formule 1. Vanaf nu stellen we elke dag een team aan u voor. Met vandaag Torro Rosso. 

Coureurs: 

Net als Ferrari veranderd er ook bij Torro Rosso vrij weinig. Het opleidingsteam van Red Bull houdt vast aan Carlos Sainz en de gedegradeerde Daniil Kyvat. Voor Carlos Sainz wordt het een belangrijk seizoen. De 22-jarige Sainz gaat net als onze Max nu zijn derde seizoen in en als je nou nog niet heel veel hebt gepresteerd wordt het wel tijd dat je aan de wereld laat zien dat je goed genoeg bent voor de grote broer. Als dat niet lukt wordt het misschien tijd om afscheid te nemen van de Spanjaard. 

Voor Daniil Kyvat geldt dat misschien nog wel meer. De eveneens 22-jarige Rus maakte een stormachtige entree in de F1 op negentienjarige leeftijd, maar ondanks twee podiumplekken werd hij vorig jaar teruggezet ten faveure van Max Verstappen. Toch is er nog goed nieuws voor Kyvat. Hij heeft namelijk eindelijk zijn rijbewijs gehaald en mag dus eindelijk ook alle snelwegen onveilig gaan maken. 

Auto: 

De grootste verandering van de nieuwe wagen van Torro Rosso is waarschijnlijk de terugkeer naar de Renault motor. De krachtbron gaf twee jaar terug nog veel problemen vandaar dat het team vorig jaar koos voor een Ferrari motor. Nu is het net als grote broer Red Bull terug bij Renault. Verder rijdt de Torro Rosso net als Ferrari met de nieuwe haaienvin en ook de bredere banden liggen onder de STR12. 

Maar dit alles helpt natuurlijk niet om Max te kunnen verslaan. 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws