Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Even voorstellen ... Force India

Nog twee weken en dan is het tijd voor een nieuw seizoen geweld. Geweld van brullende motoren wel te verstaan oftewel de...

Nog twee weken en dan is het tijd voor een nieuw seizoen geweld. Geweld van brullende motoren wel te verstaan oftewel de Formule 1. Vanaf nu stellen we elke dag een team aan u voor. Met vandaag Force India. 

Coureurs: 

Sergio ‘Checo’ Pérez is de meest bijgelovige man in het Formule 1 circus. Tijdens elke race draagt hij diverse armbanden voor geluk, onder andere een die hij van zijn oma heeft gekregen. Vanaf 2011 komt hij twee seizoenen uit voor Sauber, waarna hij in 2013 een transfer maakt naar het grotere McLaren. Het is geen succes. Pérez haalt zich met zijn agressieve rijstijl regelmatig de woede van collega coureurs op de hals. Nadat hij tijdens de GP van Monaco met 300 kilometer per uur Räikkönen bijna van de baan drukt, kunnen beveiligers maar net voorkomen dat de Fin Pérez aanvliegt. Vorig jaar toonde de Mexicaan wel zijn klasse bij Force India en dat zorgt dan ook voor iets opmerkelijks. De 27-jarige wordt namelijk genoemd als één van de opvolgers van, jawel Kimi Räikönnen..

Zijn teamgenoot Esteban Ocon is van een andere grote. Als er namelijk één man is die in de toekomst geacht wordt om tegengas te geven aan onze Max Verstappen, dan is het Sebastian Ocon. De twee kennen elkaar al sinds hun gezamenlijke karttijd en vechten sindsdien al een verhitte strijd uit, waarbij soms Verstappen wint en soms Ocon de beste blijkt. In het laatste jaar van Max in de Formule 3-klasse, wint hij negen races, maar is het Ocon die uiteindelijk de titel pakt. “We hadden harde gevechten dat jaar,” aldus Ocon.

“De gevechten waren heel zwaar en intensief. Ik was meestal sneller in de kwalificatie, hij weer in de race. Het was vaak op het randje van het riskante. Maar we crashten nooit, dus je kunt concluderen dat het een hard maar eerlijk gevecht was. We haatten elkaar tijdens het seizoen echt, maar daarna was het weer oké. Ik denk dat we inmiddels wat volwassener zijn geworden.”

Auto: 

Na een presentatie in februari leek er weinig te veranderen voor Force India, maar gisteren kwam het team ineens met nieuws. De auto krijgt een andere kleur door dat het team een nieuwe hoofdsponsor heeft. Die kleur? Roze! En dus rijden Perez en Ocon dit jaar in onderstaande wagen. 

De dit jaar naar Renault vertrokken Nico Hülkenberg legde meteen uit aan zijn volgers waarom hij is vertrokken..  

Maar met zo'n kleur ben je echt niet in een keer sneller dan onze Max hoor..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws