Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Doornbos over race in Nederland: 'Lange weg te gaan'

Robert Doornbos gaf afgelopen weekend bij de Gamma Racing Day's wat demonstraties in een Formule 1 tweezitter,...

Robert Doornbos gaf afgelopen weekend bij de Gamma Racing Day's wat demonstraties in een Formule 1 tweezitter, maar maakte ook duidelijk dat er nog wel een aantal stappen gezet moeten worden om een Formule 1 race in Nederland te kunnen organiseren. 

Het TT-circuit in Assen waar de Gamma Racing Day's waren gaf eerder al aan er voor open te staan mits het technisch en financieel mogelijk is. "Ik denk dat er nog een hele lange weg is te gaan," zo vertelt Doornbos in een interview aan Motorsport.com. "Het enthousiasme is er. Ik had Henk Brink, de gedeputeerde van de provincie Drenthe, hier ook achter in de auto zitten. Die heeft een waanzinnige tijd gehad. Hij zegt dat zolang de passie voor autosport en Formule 1 er is, de eerste stap al genomen is." En zo is het natuurlijk ook gewoon. Eigenlijk moeten we er net als met het EK voor vrouwen met z'n allen achter gaan staan!

Lees ook: 'Hülkenberg zou 'semi-thuisrace' toejuichen'

Toch was er ook nog een andere opvallende naam aanwezig op het Drentse circuit. "Organisator Lee van Dam had de huisarchitect van de Formule 1 uitgenodigd op het circuit: Hermann Tilke. En die was echt niet alleen in Assen om te genieten van het zonnetje, laten we het daarop houden,” zo lachte Doornbos! Zelf genoot de Nederlander van zijn ritjes over het circuit al had één passagier een iets mindere ervaring. "Ik had één iemand meteen na de lunch achterin en daar had ik wel medelijden mee, want die had het wel zwaar. Maar ik kreeg nog steeds een duimpje hoog, terwijl hij naar het toilet liep.”

Maar iedereen moet toch ook vlak na de lunch naar het toilet.. of toch niet?

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws