Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Crash Grosjean en regen zorgt voor lange code rood op Monza

Max Verstappen en de rest van de coureurs staan al lange tijd in de pits. Het regent pijpenstelen op Monza en na een cra...

Max Verstappen en de rest van de coureurs staan al lange tijd in de pits. Het regent pijpenstelen op Monza en na een crash van Romain Grosjean legde de FIA de kwalificatie stil. 

"Er valt niet veel te zeggen, ik reed in een rechte lijn en voor ik het goed en wel in de smiezen had vloog ik met 300 per uur op de muur af." Grosjean baalde van de beslissing van de wedstrijdleiding om groen licht te geven. "De omstandigheden waren nog niet goed genoeg om te kunnen rijden, ik heb veel geklaagd over de boardradio. We konden niets zien, op de rem trappen was ook geen optie omdat je niet wist of er iemand aankwam."

Volgens Helmut Marko was het onnodig om de code rood te voeren. "Grosjean vliegt er altijd af, toch," waren zijn woorden tegenover het Britse Sky. Wanneer de kwalificatie weer wordt hervat wordt is op het moment van schrijven nog onbekend. Na de kwalificatie komt direct het wedstrijdverslag online. 

Al is regen wel goed voor onze Max..