Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Button keert eenmalig terug in Formule 1

Hij werd door velen al genoemd als de gedroomde vervanger van Fernando Alonso waaronder door Lewis Hamilton, maar nu is...

Hij werd door velen al genoemd als de gedroomde vervanger van Fernando Alonso waaronder door Lewis Hamilton, maar nu is het ook officieel. Jenson Button kruipt achter het stuur van de McLaren-Honda in Monaco. 

En daar is de 37-jarige Brit, maar wat blij mee. "Monaco is één van mijn favoriete circuits. Ik ben heel blij met deze kans." Stoffel Vandoorne heeft daardoor weer een teamgenoot voor de stratenrace. Fernando Alonso kan na deze aankondiging zich rustig gaan richten op de Indy500 om daar deel twee van zijn doel te verwezenlijken, namelijk 'The Triple Crown of Motorsport' te winnen. Button verwacht ook een goede prestatie van zijn oude teamgenoot. "Iedereen weet dat Fernando een bijzonder goed coureur is. Ik verwacht dan ook dat hij zich snel zal aanpassen en een goed resultaat zal boeken."

Lees ook: 'Fernando Alonso slaat 'leukste GP van het jaar over'

De Formule 1 is sinds dit jaar fysiek zwaarder geworden, maar daar maakt de winnaar van de GP van Monaco uit 2009 zich geen zorgen om. "Fysiek is alles in orde. Ik ben nog altijd extreem fit en heb de laatste tijd veel getraind. Ik kijk er naar uit om al mijn vrienden uit de paddock weer terug te kan zien.

Welcome back Jenson!