Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Button is er klaar mee: 'Vettel heeft straf gehad'

Tijdens de race kreeg Sebastian Vettel voor zijn aanrijding met Lewis Hamilton een stop and go penalty van tien seconden...

Tijdens de race kreeg Sebastian Vettel voor zijn aanrijding met Lewis Hamilton een stop and go penalty van tien seconden. Toch leek de laatste dagen daar de kous niet mee af. De FIA stelde een onderzoek in en zal zich komende maandag over de zaak buigen. 

Nog even in het kort de situatie. Hamilton geeft Vettel een brake test. De Duister rijdt daardoor in op de achterkant van de Brit en wordt pissig. Hij besluit naast Hamilton te gaan rijden en ineens bedenkt Vettel om dan maar op de Mercedes-coureurs in te rijden. Vettel laat na de tijd weten niet te weten wat hij fout heeft gedaan en Lewis vindt dat de Ferrari-coureur een verkeerd voorbeeld geeft aan de jeugd. 

Lees ook: 'Vettel haalt uit naar Hamilton, Lewis bijt op tong'

Normaal gesproken is het dan afgedaan met de staf die de wedstrijdleiding geeft, maar nu gaat dus ook de autosportbond zich er mee bemoeien. Maar volgens Jenson Button is het wel klaar. De oud-wereldkampioen twittert: "De Grand Prix van Azerbeidzjan was een genot om naar te kijken. Waarom? Omdat er zoveel adrenaline voelbaar was en emoties hoog opliepen. Wat Vettel deed was stom, maar hij is gestraft. Move on."

En dat is precies hoe het is!