Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Brown: 'Ferrari en Mercedes willen geen concurrentie'

McLaren heeft al het hele jaar behoorlijk veel pech met de Honda motoren. Het voormalige topteam is dan om zich heen aan...

McLaren heeft al het hele jaar behoorlijk veel pech met de Honda motoren. Het voormalige topteam is dan om zich heen aan het kijken voor het seizoen 2018, maar Ferrari en Mercedes willen geen motoren leveren aan het team, aldus teambaas Zak Brown. Dus lijkt het team maar weinig keus te hebben en opnieuw voor Honda te moeten kiezen. 

We zijn een groot team, dat weet hoe het races en titels moet winnen. Ik denk dat de meeste teams blij zijn met waar wij nu staan. Ze willen gewoonweg niet dat we te dicht bij hen in de buurt komen. Dat is ook begrijpelijk," zo beweert Brown in gesprek met Sky Sports. Toch houdt Brown vertrouwen in Honda. We hebben diverse scenario’s met hen doorgenomen. Wij zijn van mening dat Honda uiteindelijk de zaken op orde krijgt. Dat is in het verleden ook gelukt. We moeten er echter voor zorgen dat de ontwikkeling sneller gaat."

Lees ook: Vandoorne: 'Al het werk betaalt zich uit'

Toch moet er wel snel wat gebeuren want er moet ook begonnen met de bouw van de nieuwe auto in 2018. "Op dit moment beginnen we met de ontwikkeling van de auto voor 2018. Je kunt maar tot een bepaalde hoogte werken, totdat je de architectuur van de krachtbron kent. Rond de zomer, wat niet meer ver weg is, moeten we weten wat we met Honda willen doen. We kunnen in ieder geval niet zo door gaan. Het vermogen moet drastisch verbeteren of er moet een andere manier bedacht worden om op het juiste niveau te komen. Wij willen, net als Fernando Alonso, races winnen.

De kans dat dat snel gaat gebeuren lijkt heel erg klein..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws