Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Boullier moedeloos: 'Dramatisch weekend'

Het gaat van kwaad tot erger bij de mannen van McLaren Honda. Waar teambaas Eric Boullier constant zegt dat geduld het w...

Het gaat van kwaad tot erger bij de mannen van McLaren Honda. Waar teambaas Eric Boullier constant zegt dat geduld het woord is waarop het team concentreren worden de coureurs zo langzamerhand moedeloos. 

"Wat kan ik zeggen," zo begint de teambaas tegenover GPUpdate. "Fernando kon de race niet uitrijden en Stoffel kon niet eens starten. Het was dus een slecht weekend voor ons. We moeten het ook niet gaan bagatelliseren. Stoffel zijn weekend ging echt van kwaad tot erger. We konden ook niks anders doen dan hem niet te laten starten. We zouden het gesnapt hebben als hij boos zo zijn geweest, maar in plaats daarvan liet hij zien een fantastische teamspeler te zijn door bij de monteurs te gaan zitten."

Lees ook: 'Vandoorne: 'We schieten op dit moment gewoon tekort'

Fernando Alonso zijn race strandde pas in het zicht van de haven nadat hij eigenlijk de hele race in gevecht was geweest met Daniil Kyvat en Jolyon Palmer. Die twee kon hij niet bijhouden op het rechte stuk waardoor Alonso over zijn boordradio schreeuwde dat hij nog nooit een auto had gehad waar zo'n weinig vermogen in zat. "Wat Fernando betreft: hij reed zoals gebruikelijk met veel lef, deed alles wat hij kon ondanks dat hij rechtelijnsnelheid tekort kwam. Er voelde iets niet goed in rondje 55, waardoor we besloten de strijd te staken."

En dus heeft het team de stijgende lijn nog niet te pakken..